Steun ons en help Nederland vooruit

“Vol enthousiasme voor een bruisend Eindhoven en een sterke positie van Brainport. Een slimme stad waarin iedereen meetelt, nu en in de toekomst.”

Mijn naam is Jorien Migchielsen, en ik sta op plek 5 op de kandidatenlijst van D66 Eindhoven. In het dagelijks leven werk ik bij het Catharina Ziekenhuis, ik ben net getrouwd met Thijs en ik ben momenteel zwanger van ons eerste kind.

Voor mij is Eindhoven als D66: toekomstgericht, slim en met een open houding. Door deze open houding voel ik me al vanaf mijn studententijd thuis in en verbonden met Eindhoven. We mogen trots zijn op onze stad en op de kracht van Brainport! Ik ben lid geworden van D66 vanwege het progressieve geluid en de standpunten over zelfbeschikking, Els Borst maakte tijdens mijn middelbare schooltijd al grote indruk op mij met haar werk op deze progressieve thema’s. De visie op duurzaamheid, mensenrechten en kansengelijkheid hebben deze keuze verder bevestigd. Naast Els Borst heb ik daarom ook in Jan Terlouw een grote inspiratiebron gevonden, vooral zijn visie op duurzaamheid en dat hij altijd het belang van toekomstige generaties meeweegt, spreekt mij erg aan. Nu ik de afgelopen jaren vanaf de zijlijn als o.a. afdelingsbestuurslid en lid van de verkiezingsprogrammacommissie steeds intensiever betrokken ben geraakt bij D66 Eindhoven en de gemeentepolitiek, besef ik dat het èchte verschil op deze thema’s lokaal wordt gemaakt.

De komende jaren wil ik mij daarom inzetten voor een bruisende stad en voor een inclusieve samenleving. Eindhoven een leuke stad zijn voor iedereen, met een fijne binnenstad en voor elk wat wils op het gebied van cultuur, ontspanning en sport. Ik vind het heel belangrijk dat in Eindhoven echt iedereen meetelt en ook iedereen mee kan doen. Brainport biedt hiervoor kansen, ik wil daarom meewerken aan een sterke internationale positie van Brainport. Niet alleen voor de Eindhovenaren van nu, maar zeker ook voor toekomstige generaties!

Meer van Jorien Migchielsen