Steun ons en help Nederland vooruit

Ik woon sinds 1996 in Eindhoven. Eerst een paar jaar in de Iriswijk en sinds 2003 in het Vonderkwartier. Samen met mijn vriendin Patricia en onze kinderen Cas (2010) en Tessa (2013). Sinds 1991 ben ik lid van D66.

Ik geloof in de eigen kracht van mensen. Ik ga uit van wat mensen in Eindhoven wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Door uit te gaan van die eigen kracht komt er enorm veel energie vrij in onze mooie stad. Er is niets mooiers dan te kunnen constateren dat je zelf dingen voor elkaar krijgt. Helemaal zelf of met een beetje hulp van anderen.

Eindhoven is een mooie stad. Mooi vanwege het vele groen, mooi vanwege de bijzondere gebouwen maar vooral mooi vanwege de mensen die er wonen en werken. Een diverse stad, open voor nieuwe inwoners, een stad die inziet dat ‘anders’ een verrijking is. Maar ook een stad die inziet dat het behoud van wat waardevol belangrijk is. Dat kan ook samengaan; nieuwe toepassingen in bestaande gebouwen. De Witte Dame en Strijp-S zijn mooie voorbeelden, zo kan op veel meer plaatsen in Eindhoven.

Een tijd met financiële tegenwind is niet altijd slecht. Voor het woord crisis kent het chinees twee karakters; de een betekent bedreiging, de ander betekent kans. Ik zie vooral de kans. Kansen om echt werkt te maken van bijvoorbeeld de inzet van maatschappelijk vastgoed. Samenwerken in één gebouw levert zoveel meer op dan ieder je eigen honkje. En bedoel ik niet in geld, ik bedoel vooral in het samenwerken zelf, elkaar versterken.

Ik werk graag mee aan die mooie stad die ik voor ogen heb. Een stad waar het veilig is. Veilig niet door veel politie inzet en camera’s maar veilig omdat we respectvol met elkaar omgaan. Een mooie stad waar design, duurzaamheid en innovatie al een hele natuurlijke plek innemen.

Een stad ook waar we niemand laten vallen, iedereen doet mee. En meedoen is belangrijk. Dat levert een gevoel van eigenwaarde op, je draagt bij aan iets moois. Daarbij altijd wel het besef dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom is het van belang dat we er samen als stad beter van worden. Samen, dus ook zij die het nodig hebben dat welvaart gedeeld wordt. Succes wordt pas leuk als je het kunt delen.

Meer van Marco van Dorst