Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Privacy-jurist Arthur Westenend: greep op de informatiestroom

Donderdag 27 augustus om 19:30 uur

Als privacy-jurist adviseert D66-lid Arthur Westenend organisaties over privacy in zowel de publieke als private sector. In dit tijdperk van digitalisering is het voor organisaties van fundamenteel belang dat zij opnieuw greep krijgen op de informatiestroom ...

Als privacy-jurist adviseert D66-lid Arthur Westenend organisaties over privacy in zowel de publieke als private sector.

In dit tijdperk van digitalisering is het voor organisaties van fundamenteel belang dat zij opnieuw greep krijgen op de informatiestroom met betrekking tot persoonsgegevens die zij verwerken. In de eerste helft van deze bijeenkomst schetst Arthur een aantal voorbeelden waarbij de privacy van burgers in het gedrang is. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen:

  • Wat is een persoonsgegeven?
  • Wat zijn meta-data?
  • Waar staan de Whatsapp-servers? Van wie is Whatsapp eigenlijk? Welke informatie deelt Whatsapp met haar zusterondernemingen?
  • Welke informatie weet Google maps te bemachtigen van gebruikers?

Daarna is er ruimte voor vragen en discussie over privacy in het algemeen en – indien gewenst – over de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Deze bijeenkomst is uitermate geschikt voor mensen met een warme belangstelling voor privacy. Mocht je besluiten om deel te nemen dan is het voor de bijeenkomst fijn als je alvast wil nadenken over jouw persoonlijke reactie op de stelling: “ik heb niets te verbergen”.

27 augustus

19:30 uur

Online