Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 juni 2021

D66 Eindhoven kiest Jorien Migchielsen als lijsttrekker in 2022

De leden van D66 Eindhoven hebben Jorien Migchielsen gekozen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

We kijken terug op een goed verlopen lijsttrekkersverkiezing tussen de kandidaat-lijsttrekkers Chris Dams en Jorien Migchielsen. Na een lijsttrekkersdebat op 4 juni en campagneactiviteiten door de twee kandidaat-lijsttrekkers zelf, hebben onze leden hun keuze gemaakt.

De verkiezingscommissie bestaande uit Eliana Tuijn, Hans Sprong en Ivo Henckens heeft op 14 juni 2021 in een fysieke vergadering de uitslag vastgesteld:

Wij bedanken Chris en Jorien voor hun inspanningen en kijken terug op een mooie verkiezing die bij onze democratische partij past.

Jorien Migchielsen zal als verkozen lijstrekker D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraads­verkiezingen in 2022.

Jorien Migchielsen: “Ik wil alle leden die op mij gestemd hebben enorm bedanken, ik voel me vereerd door de enorme steun. Ik kijk terug op mooie lijsttrekker verkiezingen en wil in het bijzonder Chris bedanken voor de mooie democratische strijd. Ook kijk ik terug op mooie gesprekken met leden, online, tijdens een wandeling of op een terras.

Maar ik kijk vooral vooruit. Vooruit naar een wervelende campagne, waarbij we hopelijk weer als vanouds de stad in kunnen om in gesprek te gaan met Eindhovenaren. Vooruit naar de toekomst van Eindhoven, waarin onze ambities en dromen voor een bruisende, inclusieve en duurzame stad uitkomen. Vooruit naar de tijd na corona, waarbij we elkaar weer kunnen ontmoeten en de actieve vereniging kunnen zijn zoals we wensen. Ik beloof jullie mijn uiterste best te doen deze dromen te realiseren en ik hoop dat jullie met mij mee doen!”

Chris Dams: “Allereerst wil ik Jorien feliciteren met de uitslag. Daarnaast wil ik ook alle leden bedanken die hun steun voor mij hebben uitgesproken, we kunnen als D66 uitkijken naar een mooie verkiezingsperiode in 2022”.

Op 3 augustus 2021 opent de kandidaatstelling voor de overige kandidaten die zich namens D66 willen kandideren voor de gemeenteraad. De leden van D66 Eindhoven bepalen in het najaar via een interne stemming de volgorde van de kandidatenlijst. De volledige kandidatenlijst wordt bekend gemaakt op 3 december 2021.