Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 15 september 2020

Masterclass Raadslidmaatschap 2020 gaat van start!

Op woensdag 30 september start de Masterclass Raadslidmaatschap 2020, een serie van 9 bijeenkomsten waarmee je je zorgvuldig kunt oriënteren op de functie van raadslid. De bijeenkomsten vinden gedeeltelijk online en gedeeltelijk fysiek in Eindhoven plaats, met voldoende ruimte voor 1,5 meter afstand.

Deze masterclass is gericht op D66-leden uit Eindhoven en omgeving die overwegen om zich kandidaat te stellen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor deze masterclass.

Tijdens de 9 bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking, quiz over de functie en rol van de gemeenteraad.
  • Werkwijze van de raad, raadsinstrumenten, online bijwonen van een raadsvergadering.
  • Debattraining door een professionele debattrainer.
  • D66 richtingwijzers, bespreken van een concreet raadsvoorstel.
  • Persoonlijke campagne: pitchen en cameratraining.
  • Het politieke spel: coalitie & oppositie, onderhandelen.
  • Het politieke spel: praktijkoefening.
  • Gemeentelijke financiën. Integriteit.
  • Praktische informatie over kandidaatstelling, evaluatie, certificaat van deelname.

De bijeenkomsten vinden meestal op woensdagavond en soms op donderdagavond plaats, van 19:00 tot uiterlijk 21:30 uur.

Door deel te nemen aan de masterclass ben je in staat een weloverwogen keuze maken voor het raadslidmaatschap. Deelname aan de masterclass verplicht je uiteraard niet om je daadwerkelijk kandidaat te stellen, die keuze hoef je pas in de loop van 2021 te maken en is helemaal aan jou.

Grijp je kans als je alles wil weten over het functioneren van de gemeenteraad en over de functie van raadslid, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

 

Tip: scrol na het versturen van je aanmelding nog even terug naar deze plek aan de onderzijde van deze pagina, om te controleren of je hier een bevestiging ziet dat je aanmelding succesvol is verzonden. Als de aanmelding succesvol is verstuurd ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail.