Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 13 juni 2020

Black Lives Matter, ook bij D66 Eindhoven

George Floyd stierf onlangs door politiegeweld. Een gebeurtenis die in Amerika maar ook in Nederland veel heeft losgemaakt. Veel mensen gingen massaal de straat op om zich uit te spreken en een statement te maken. Ook in Eindhoven kwamen maar liefst 1700 mensen bij elkaar op het Stadhuisplein. D66 begrijpt dat en we zijn blij en trots dat er ook in onze stad wordt uitgedragen dat we tegen racisme en voor een inclusieve samenleving zijn.

Het is goed om vooruit te kijken en tegelijkertijd willen we reflecteren op onze eigen rol hierin. Want ook wij beseffen ons dat we nog een weg te gaan hebben. We willen de diversiteit van onze kandidatenlijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen en van ons bestuur graag verder vergroten.

Daarom roepen we mensen die nog geen lid zijn op om óók lid te worden, actief te worden binnen D66 Eindhoven en na te denken of ze volgend jaar op de kandidatenlijst zouden willen. Ook mensen die al lid zijn roepen we op om zich te melden en actief te worden. En als actief worden niet past binnen de functies die er nu zijn, laten we dan samen kijken hoe we dingen mogelijk kunnen maken.

D66 Eindhoven biedt gratis een aantal bijeenkomsten aan om mensen een idee te geven wat het raadslidmaatschap inhoudt: onze Masterclass. Na afloop kunnen de deelnemers zelf bepalen of ze kandidaat willen zijn voor de gemeenteraad, op een andere manier actief willen blijven binnen D66 Eindhoven of er nog even over willen nadenken.

Bovendien organiseren we binnenkort een bijeenkomst voor leden en niet-leden om na te denken hoe wij onze organisatie inclusiever en diverser kunnen maken. Mensen kunnen zich dan ook direct aanmelden om actief te worden binnen D66 Eindhoven. Dus ben je of ken je mensen die daar een bijdrage aan willen leveren, laat het ons dan weten.