Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 mei 2020

Maak Eindhovense terrassen snel groter

Raadsvragen aan het College van B&W:

Eindhoven, 4 mei 2020

D66 Eindhoven wil, zodra dat mogelijk is, op een veilige manier weer wat leven in de brouwerij brengen. De horeca staat het water nu aan de lippen. En de mensen willen weer op het terras een drankje aan hun lippen kunnen zetten. De veiligheid van medewerkers en klanten staat natuurlijk voorop. Een groter terras maakt het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden en er kunnen dan ook weer wat meer mensen op het terras genieten van een hapje en een drankje. De horeca kan die klandizie goed gebruiken. Daarom het verzoek aan het college om waar mogelijk wat soepeler om te gaan met de regels voor horecaexploitanten. Als de deuren van het café opengaan, moet cafés de mogelijkheid hebben om, indien mogelijk, hun terrasruimte uit te breiden.

D66 wil dan ook dat de Eindhovense terrassen groter mogen zijn wanneer cafés en restaurants in Eindhoven straks weer open mogen zijn. De gemeente Eindhoven zou soepeler moeten omgaan met de regels voor terrasuitbreiding en de heffing van precariorechten. Tijdelijk een groter terras biedt de horeca weer wat meer lucht. Om die reden heeft D66 de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college bereid om de regels voor terras-uitbreiding te versoepelen en over een verruiming van terrassen geen precariorechten te heffen?
  2. Is het college bereid om te kijken of bepaalde wegen voor autoverkeer kunnen worden afgesloten, zodat op die wegen ook terrassen kunnen worden geplaatst? Denk hierbij aan o.a. de Bleekstraat, Kleine Berg en het Wilhelminaplein.
  3. Is het college bereid om de heffing van precariorechten niet alleen kwijt te schelden voor de periode van sluiting, maar voor de rest van dit kalenderjaar?

Namens de fractie van D66 Eindhoven,

Robin Verleisdonk