Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 27 februari 2020

Masterclass Raadslidmaatschap

Heb je ooit nagedacht of het raadslidmaatschap wat voor jou zou zijn? In maart 2022 wordt weer een nieuwe gemeenteraad gekozen. Wil je weten waar de gemeenteraad allemaal over gaat? Of wil jij het gedachtegoed van D66  lokaal wellicht gaan uitdragen? Dit is je kans!

Wat houdt het in?

In navolging van eerdere succesvolle masterclasses in 2016 en 2017 organiseert D66 Eindhoven ook in het najaar van 2020 weer een masterclass voor potentiële raadsleden. Onder begeleiding van onze (oud-)raadsleden leer je wat de raad doet en wat jij daarin kan bijdragen. Er wordt een interessante mix van theorie en praktische opdrachten voorgeschoteld, waarbij gebruik wordt gemaakt van actieve werkvormen. Er wordt debattraining gegeven, je leert over de gemeentebegroting, we spelen een raadsvergadering na en er wordt antwoord gegeven op allerlei praktische vragen.

Wat kan ik ermee?

Door deel te nemen aan de masterclass ben je in staat een weloverwogen keuze maken voor het raadslidmaatschap. Je verplicht je dan ook niet om je daadwerkelijk kandidaat te stellen en deelname geeft ook geen garantie op een hoge plaats op de kandidatenlijst. Wel geeft het je meer inzicht in het raadslidmaatschap, waardoor je beter in staat bent een keuze te maken of je op de kieslijst zou willen of niet. Het is eenvoudigweg een geweldige ervaring waar je veel van leert en waardoor je veel mensen leert kennen binnen de partij.

Waar en wanneer?

Zodra de corona-maatregelen dat toelaten zal het masterclassteam bepalen wanneer de masterclass gaat starten, we gaan nu uit van een start in het najaar.

De bijeenkomsten vinden waarschijnlijk afwisselend op woensdag- en donderdagavonden plaats, met waarschijnlijk één zaterdagochtend en één dinsdagavond. De meeste bijeenkomsten vinden plaats in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Eindhoven.

Deelname aan de masterclass is gratis, wel wordt aan het einde van de reeks de mogelijkheid gegeven voor een vrijwillige, financiële bijdrage. De masterclass wordt afgesloten met een evaluatie en uitreiking van een certificaat van deelname.

Aanmelden

Deze masterclass staat open voor D66 leden uit Eindhoven en omgeving. De masterclass bestaat uit een samenhangende reeks bijeenkomsten, het is niet mogelijk om losse elementen uit het programma te selecteren. Bij aanmelding verwachten we dat je aanwezig bent bij alle bijeenkomsten, uiteraard behoudens overmacht of ’n enkele reeds bestaande verplichting in je agenda. De masterclass gaat door vanaf 12 deelnemers en heeft ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Mocht het aantal aanmeldingen voor deze masterclass hoger zijn dan het aantal beschikbare plaatsen dan gaan we graag met je in gesprek over alternatieven zoals deelname aan een masterclass in een van de omringende afdelingen in de Brainport regio of deelname aan ’n volgende masterclass in 2021.

Twijfel je nog of loop je ergens tegen aan, laat het ons dan weten via: info@d66eindhoven.nl

Via onderstaand formulier kun je je belangstelling voor de masterclass kenbaar maken. Zodra meer bekend is over de startdatum informeren we je daarover, zodat je kunt beslissen of de timing van de masterclass in je agenda past.

 

Tip: scrol na het versturen van je aanmelding nog even terug naar deze plek aan de onderzijde van deze pagina, om te controleren of je hier een bevestiging ziet dat je aanmelding succesvol is verzonden. Als de aanmelding succesvol is verstuurd ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail.