Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 januari 2020

D66: Algeheel vuurwerkverbod in Eindhoven

Door: Robin Verleisdonk

Het is klaar. Al jaren op rij ziet de samenleving ontoelaatbaar gedrag, geweld tegen hulpverleners en grote incidenten met vuurwerk plaatsvinden. In voorgaande jaren hebben wij al pogingen gedaan om vuurwerk (gedeeltelijk) te verbieden. Maar nu ook een meerderheid van de publiek opinie klaar is met vuurwerk vinden wij het tijd voor een algeheel vuurwerkverbod.

De jaarwisseling moet een feest zijn. Een moment waarop we vol goede moed het nieuwe jaar in gaan. Helaas is het zo dat voor heel veel mensen al jaren geen feest meer is. Veel Eindhovenaren ervaren overlast door buitensporige knallen, slechte luchtkwaliteit en geweld jegens hulpverleners die er zijn voor onze veiligheid. Nu voor de zoveelste keer rijen aan incidenten gemeld worden trekken -naast D66- veel partijen aan de bel. De brandweer, medisch personeel, de landelijke politie, burgemeesters en heel veel burgers willen het anders zien.

Als de landelijke overheid niet besluit tot een algeheel vuurwerkverbod zal D66, hopelijk samen met veel andere partijen in de raad, een motie in dienen om dit te regelen in Eindhoven. Laten we er ons samen ervoor inzetten om de jaarwisseling weer een gezellig en gemoedelijk feest te laten zijn voor iedereen!