Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 maart 2017

Jessica van Eijs naar Tweede Kamer, Thomas Reijnaerts nieuwe fractievoorzitter D66 Eindhoven

Jessica van Eijs naar Tweede Kamer, Thomas Reijnaerts nieuwe fractievoorzitter D66 Eindhoven

Jessica van Eijs is gekozen tot lid van de Tweede Kamer. D66 haalde bij de verkiezingen 19 zetels. Dat is ruim voldoende voor Jessica die op een mooie 13e plaats van de D66 kieslijst staat. Thomas Reijnaerts volgt Jessica op als fractievoorzitter van D66 Eindhoven.

Jessica van Eijs gekozen als lid van de Tweede Kamer

Jessica van Eijs is bij de verkiezingen van 15 maart gekozen als lid van de Tweede Kamer. D66 krijgt 19 zetels. Jessica staat op een mooie 13e plaats van de D66 kieslijst. Door deze mooie uitslag van D66 vertrekt Jessica van Eijs uit de Eindhovense gemeenteraad. Zij is raadslid sinds 2012.  Zij heeft in Eindhoven vooral mooie resultaten gehaald op de onderwerpen wonen & duurzaamheid, erfgoed en sport. Sinds de start van deze raadsperiode in 2014 is ze fractievoorzitter. Haar inzet en haar plezier waren kenmerkend voor de manier waarop zij de afgelopen jaren de fractie heeft vormgegeven. Ze zal in de Tweede Kamer onder andere het sterke Brainport geluid laten horen.

Jessica neemt op dinsdag 21 maart afscheid van de gemeenteraad in Eindhoven. De fractie van D66 Eindhoven, de beide wethouders en de Eindhovense D66 afdeling bedanken Jessica voor haar geweldige inzet.

Jessica van Eijs zegt hierover; “Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat ik van zoveel kiezers heb gekregen. Met alles dat ik hier in Eindhoven heb mogen leren, ga ik mij in Den Haag inzetten om techniek en innovatie meer op de agenda te krijgen en ga ik voor een duurzame toekomst”.

Marco van Dorst komt terug als raadslid

Door het vertrek van Jessica van Eijs naar de Tweede kamer keert Marco van Dorst terug als raadslid voor D66 Eindhoven. Marco was raadslid tussen 2010-2014. Bij de aanvang van deze raadsperiode was Marco wethouder ruimtelijke ordening en financiën.

Thomas Reijnaerts nieuwe fractievoorzitter D66 Eindhoven

De fractie van D66 Eindhoven heeft unaniem aan Thomas Reijnaerts gevraagd om fractievoorzitter te worden. Thomas neemt deze rol vol overtuiging op zich zoals hij zich de laatste jaren vol overtuiging op de onderwerpen groene binnenstad en stedelijke ontwikkeling heeft ingezet. Hij ontving bij de recente jaarwisseling nog de titel ‘Talent van het Jaar’.

Thomas en de rest van de fractie van D66 Eindhoven kijken vol ambitie vooruit.

Thomas Reijnaerts; “De afgelopen jaren heeft Jessica de fractie goed geleid en heb ik mij vol in kunnen zetten op een groen-, hoogstedelijk Eindhoven. Ik ga graag de uitdaging aan haar nu als fractievoorzitter op te volgen.”

Fractie van D66 Eindhoven vol energie richting 2018

Met de nieuwe fractievoorzitter Thomas Reijnaerts gaat de fractie van D66 Eindhoven vol energie het laatste jaar van deze raadsperiode in. Er is in de afgelopen jaren veel bereikt en D66 Eindhoven gaat dus volop door om de goede dingen voor elkaar te krijgen. De fractie kijkt met veel ambitie uit naar het komende jaar en met evenveel ambitie naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.